Zelfies van het team 2016

We organiseren dit kloosterboederijfestival met z’n drieën. Anna, Herman en Wilma. Hier kun je iets vinden over wat ons beweegt en wie we zijn 🙂

20140301_143408
Foto: Piers Titus van der Torren

Dit is Wilma

Wat inspireert jou?
Ik raak door veel verschillende dingen geinspireerd. Vooral door mensen denk ik. Soms als ik een artikel in de krant lees wordt ik helemaal enthousiast ergens over. Laatst zaten we te kletsen met een groepje mensen van mijn kerk, en vroegen we ons af hoe het komt dat christenen de wereld nog niet verbeterd hebben. Dat ongemakkelijke gevoel van Gods supergave idee met deze wereld, Jezus inspirerende woorden, en dan dat in de realiteit gewoon niet zien.
Een ander ding wat mij altijd aan het denken zet is ongelijkheid. Ik werk bijvoorbeeld met ongedocumenteerden die niet echt een relaxed leven hebben hier. Tegelijkertijd ben ik in in een aantal van de landen waar ze vandaan komen zelf geweest. Geen probleem. Ik kan daar gewoon heen en er leven, vrienden maken. Mensen kijken tegen me op.
Tegelijkertijd zie ik daar in sommige opzichten zo’n rijkdom. Rijkdom aan cultuur, lachende mensen, doorzettingsvermogen. Een vermogen aan mensen die voor elkaar klaar staan. Een zorg voor elkaar die wij wel is missen.
En dan wordt ik wel geinspireerd door Jezus woorden. Zijn leven. En door mensen die echt aan het zoeken zijn hoe ze zijn woorden kunnen leven. Shane Claiborne, Broeder Roger van Taizé zijn wat beroemdheden. Maar ook vrienden zijn daarin echt een inspiratie voor mij!

Waarom ben je bezig met het Kloosterboerderijfestival organiseren?
Omdat ik een passie heb voor mensen die zoeken naar het goede. Die willen ontdekken hoe ze hun leven mooi kunnen leven. Mooi, niet alleen voor zichzelf, maar in harmonie met mensen, met natuur, met de dichtbije omgeving en met de verre rest van de wereld.
Omdat ik denk dat het tijd blijft om de moeilijke vragen te stellen. En dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om om te keren. Om keuzes te maken.
En omdat ik het nodig heb om mensen te ontmoeten die met dit soort dingen ook bezig zijn. Misschien op hun eigen eilandje. Misschien in een supergaaf project. Omdat mensen die hiermee bezig zijn me inspireren. Me kunnen opbeuren als ik geen hoop heb. Me op genade kunnen wijzen als ik te dogmatisch wordt. Mee kunnen denken met mijn wilde plannen, en me niet direct voor verklaren. En me op de Bron kunnen wijzen als ik dorst heb.

Wat is je favourite ontbijt?
Ha, moeilijk. Ik heb er twee, mag dat?
De een is, als ik ’s nachts heb gewerkt en ’s ochtends thuiskom, een bak lekkere dikke yoghurt met kruesli, met een kop koffie en een glas water erbij. In de zon, op mijn bank, achter m’n tomatenplanten…
Of, een zaterdagochtend wanneer er niks moet, samen met mijn vriend het net zelfgebakken brood met een gebakken eitje op ons balkon in de tuin eten. In de zon hè! En daar dan heel lang blijven zitten en kletsen en de krant lezen totdat het tijd is om te lunchen 🙂

 

Dit is Herman

Waarom ben je bezig met het festival?

Omdat ik het vorig jaar een supermooi festival vond! En dit jaar wou ik er graag nog meer bij betrokken zijn. En ook omdat ik tegenwoordig in een leefgemeenschap woon met hele leuke mensen die me mijn tijd bijna helemaal zelf laten invullen met dingen die ik mooi en belangrijk vind. Een aanrader!

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mooie dingen. Muziek enzo. En mensen. Ik voel me altijd heel geïnspireerd als ik mensen ontmoet die geloven in wat ze doen, en datgene doen waar ze in geloven. Ik word soms ook wel geïnspireerd door woede: Als ik de krant lees en iemand schrijft dat we bang moeten zijn voor mensen van buiten Europa bijvoorbeeld. Of als ik met een huisgenote naar de rechtbank ga, en de IND advocate betoogt dat mevrouw best wel met haar zieke kind terug kan naar een instabiel land in Afrika, niet omdat het daar veilig is, maar omdat het niet te bewijzen is dat moeder of kind zeker binnen drie maanden zullen overlijden. Maar dat is weer een ander soort inspiratie denk ik. Dus laat ik het maar bij muziek en mooie mensen laten…

Wat hoop je te vinden bij het festival?

Mooie mensen, en misschien wat muziek. Inspiratie dus!

Wat is je favoriete ontbijt?

brood met roomboter en melkhagelslag, in de tent, met de rits open. En dan vanuit mijn slaapzak de wereld op zien warmen en wakker worden.

Wat moet je nog meer van me weten?

Sinterklaas is voor mij religieus dogma: Hij Bestaat! En verder meen ik het meestal niet zo ernstig, ook al kan ik wel genieten van discussie. Ik ben muziektherapeut, maar niet praktiserend. Voor mijn scriptie over muziek in geweldloze strijd had ik een 9, en vanaf toen is het heuvelafwaarts gegaan met mijn carriëre. Ik woon in een leefgemeenschap met vluchtelingen: het Jeannette Noëlhuis. Ik zit in een clubje van vier KloosterBoerderijFestivalgangers die samen hardop dromen van een VluchtelingenBoerderijKlooster. Wim Helsen is mijn grootste held.

11230103_10153022617262747_7598451745078683120_n

En dit is Anna

Waarom ben je bezig met dit Kloosterboerderijfestival?
Ik heb vorig jaar het festival bezocht, en ik vond het een bijzonder mooie ervaring. Daarom wil ik graag aan meewerken dat het nog een keer gebeurt. Ik vind het belangrijk om een plek voor ontmoeting te creëren voor mensen die bezig zijn met het combineren van spiritualiteit of geloof met kwesties zoals duurzaamheid en sociale gerechtigheid.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van de schoonheid van de natuur. En ook van mijn huisgenoten in het Jeannette Noëlhuis, en andere mensen uit de Catholic Worker beweging zoals Dorothy Day.

Wat is je favoriete ontbijt?
Pannenkoeken! Of zelfgemaakte scones of ander zelfgebakken brood met bijvoorbeeld pindakaas of tahini met honing.

Wat hoop jij te vinden bij het Kloosterboerderijfestival?
Leuke mensen 🙂 Ik hoop dat we tijdens het kloosterboerderijfestival elkaar kunnen inspireren en aanmoedigen om door te gaan met radicale keuzes.

Wat moeten we nog meer over je weten?
Ik kom uit Zweden en ik kan je veel vertellen over de subtiele verschillen tussen de Zweedse en de Nederlandse cultuur. En ik hou heel erg van koken, maar dan allesbehalve traditioneel Zweeds of Nederlands eten.