Terugblik programma 2016

Om je een indruk te geven van het KloosterBoerderijFestival, staat hieronder het workshop overzicht van 2016:

Donderdag 21 juli om 14:00: Zuster Alberta en zuster Bets van de Hoogstraatgemeenschap in Eindhoven over hun leven in gemeenschap en werk met vluchtelingen. “Wij werken met elkaar aan een wereld, waar de mensen die niet meetellen een gelijkwaardige plaats mogen hebben en waar ook de aarde tot haar recht mag komen”.

Donderdag 21 juli om 15.30uur: Corine van der Loos en Zeger Polhuijs van de Sant’Egidio gemeenschap in Amsterdam en Rome over o.a. de ‘interreligieuze dialoog’.
In 1986 nodigde paus Johannes Paulus II de vertegenwoordigers van de wereldreligies uit in Assisi om te bidden voor de vrede. De katholieke lekenbeweging ‘De Gemeenschap van Sant’Egidio’, een gemeenschap van gebed en vriendschap met de armen, zette deze bijeenkomst voort als jaarlijkse ontmoeting ‘in de geest van Assisi’. Wat is de spiritualiteit van de geest van Assisi, en hoe is dit verbonden met het vredeswerk van Sant’Egidio?

Vrijdag 22 juli om 14 uur: Irene van Setten van Christian Peacemaker Teams over geweldloos verzet en de situatie in Palestina.

Zaterdag 23 juli om 14 uur: Frank Mulder, journalist en lid van de gemeenschap Overhoop in Utrecht over “De Geluksmachine, Jaques Ellul, de hyperrealiteit, en het leven in Overvecht”.

Zondag 24 juli om 10 uur: Zondagse viering met voorganger Gabi Markusse van de Kerk van de Nazarener in Utrecht.

Zondag 24 juli om 14 uur: Marco Ganzeman en Marjan Bosch van Franciscaans mileuproject Stoutenburg over duurzaam leven vanuit de Franciscaanse spiritualiteit.

Maandag 25 juli om 14 uur: Broeder Johannes Maertens van Catholic Worker Calais over Godservaringen en over het werk met migranten in Calais.

Dinsdag 26 juli om 14 uur: Dave Andrews, theoloog uit Australië over “Creating Radical Compassionate Inclusive Communities”.

Door de week zullen er broodbakworkshops worden gehouden (wanneer nodig), en ergens tijdens het festival wordt er een wildplukwandeling georganiseerd met boerin Maaike.

Hieronder staan de getijden van het KloosterBoerderijFestival 2016.
2016-07-12 programma kloosterboerderijfestival