Werken in de natuur

Met je voeten in de modder, met je hoofd in de bomen en met je haren in de wind. Ik denk dat dat het werk op dit festival zal typeren. Misschien nog wat spierpijn de dag erna, of een leeg hoofd om dat je zo heerlijk hard gewerkt hebt!

Er zijn verschillende plekken waar we gaan werken. Op zaterdag, dinsdag, donderdag en vrijdag zullen we werken in en om Nieuw Sion, waar we verblijven. Daar is genoeg te doen, van ramen lappen, hout hakken, dingen sjouwen, heggen snoeien, hekken verven etc. Naast Nieuw Sion is een landgoed, een stuk bos wat zo natuurlijk mogelijk beheert wordt, en daar kan een heideveld ontbost worden en gesnoeid tussen de bomen. Heerlijk in de natuur.

Heideveld
Bospad
De boerderij die niet meer in werking is bij Nieuw Sion

 

 

 

 

 

 

 

Maar een KloosterBoerderijFestival moet natuurlijk ook nog een beetje een boerenkant hebben, daarom gaan we op maandag en woensdag naar Keizersrande. Een boerderij & natuurderij, waar we in de uiterwaarden van de IJssel boompjes kunnen rooien en allerlei andere dingen kunnen doen zodat het natuurgebied waar de koeien van Keizersrande grazen mooi blijft. Op deze dagen gaan we – als het goed weer is – ook bidden in de uiterwaarden, en kunnen we zwemmen in een dode arm van de IJssel.

Uiterwaarden
Koeien bij Keizersrande