Denken

Tijdens het Kloosterboerderijfestival willen we de tijd nemen om na te denken. We willen antwoorden vinden op de uitdagingen die we in onze tijd tegenkomen. Ons herbezinnen op ons leven.

We doen een stapje terug uit ons leven, om er met een frisse blik naar te kijken. Een stapje terug uit de wereld, om die vanuit een ander perspectief te zien. Even een ‘ander cultuurtje’ scheppen. Om onze eigen cultuur te kunnen bevragen.

Evenwicht scheppen in onze relatie met onze medemens, onze relatie met God, en onze relatie met onze omgeving en de natuur. Daarom hebben we allemaal thema’s gekozen die stimuleren daarover na te denken. Onder ‘getijden’ vind je de workshops en sprekers.

Jezus heeft tijdens zijn leven hier op aarde super inspirerende dingen gezegd over al deze thema’s. Daarom willen we als leidraad zijn woorden nemen, en vrij, niet vooringenomen, daarnaar luisteren. Misschien heeft Jezus gewoon wel een hele goeie visie voor de wereld van vandaag?

Tijdens de festivalweek is er in de middag een afwisseling van sprekers en workshops, of een themagroep waarbij in kleine groepjes dieper wordt ingegaan op een specifiek onderwerp. Daarbij is veel ruimte voor eigen inbreng en worden verschillende werkvormen gebruikt zoals discussie, zelfstudie, kunstvormen, presentatie etc.