Getijden 2016

Afwisseling in activiteiten voor het hoofd, het hart en het lijf.
Ruimte om stil te staan & ruimte om actief te worden.

ondertitel heel lang verhaal hoe lang zou dit kunnen zijn totdat het niet meer past
Brood bakken tussen de getijden door als eigen gebed

Terugkerende getijden, elke dag behalve zondag

8.00   Ochtendgebed
8.45   Ontbijt
9.30   Werk
12.30  Middaggebed
13.00  Lunch
14.00  Workshops & Themagroepen
18.30  Maaltijd
20.30  Avondgebed
21.30  Kampvuur, muziek etc.

Zondag om 8.45 ontbijt, om 10.00 een ochtendviering.

Vanaf 13.00 de normale getijden.

Dagspecifieke onderdelen en workshops

Het programma voor het KloosterBoerderijFestival 2016 is al bijna af! Er komen hopelijk nog een paar workshops erbij, maar dit is het weekoverzicht van de uitgenodigde sprekers tot nu toe:

Donderdag 21 juli om 14 uur: Zuster Alberta en zuster Bets van de Hoogstraatgemeenschap in Eindhoven over hun leven in gemeenschap en werk met vluchtelingen. “Wij werken met elkaar aan een wereld, waar de mensen die niet meetellen een gelijkwaardige plaats mogen hebben en waar ook de aarde tot haar recht mag komen”.

Donderdag 21 juli om 15.30uur: Corine van de Sant’Egidio gemeenschap in Amsterdam over hun werk met interreligieuze dialoog.
‘De geest van Assisi’.
In 1986 nodigde paus Johannes Paulus II de vertegenwoordigers van de wereldreligies uit in Assisi om te bidden voor de vrede. De katholieke lekenbeweging ‘De Gemeenschap van Sant’Egidio’, een gemeenschap van gebed en vriendschap met de armen, zette deze bijeenkomst voort als jaarlijkse ontmoeting ‘in de geest van Assisi’. Wat is de spiritualiteit van de geest van Assisi, en hoe is dit verbonden met het vredeswerk van Sant’Egidio?

Vrijdag 22 juli om 14 uur: Irene van Setten van Christian Peacemaker Teams over geweldloos verzet en de situatie in Palestina.

Zaterdag 23 juli om 14uur: Frank Mulder van de gemeenschap Overhoop over “De Geluksmachine, Jaques Ellul, de hyperrealiteit, en het leven in Overvecht”.

Zondag 24 juli om 10uur: Zondagse viering met voorganger Gabi Markusse van de Kerk van de Nazarener in Utrecht.

Zondag 24 juli om 14uur: Marco Ganzeman en Marjan Bosch van Franciscaans mileuproject Stoutenburg over duurzaam leven vanuit de Franciscaanse spiritualiteit.

Maandag 25 juli om 14uur: Broeder Johannes Maertens van Catholic Worker Calais over Godservaringen en over het werk met migranten in Calais.

Dinsdag 26 juli om 14uur: Dave Andrews, theoloog uit Australië over “Creating Radical Compassionate Inclusive Communities”.

Door de week zullen er broodbakworkshops worden gehouden (wanneer nodig), en ergens tijdens het festival wordt er een wildplukwandeling georganiseerd met boerin Maaike.

IMG-20150531-WA0003

IMG-20150531-WA0002

Stilte tijden

Op verschillende dagen zullen er tijden voor stilte zijn, ingeleid door iemand die wat handvatten geeft om stil te worden of te contempleren.

 

Gebeden

We zullen ons laten inspireren door verschillende tradities van getijdengebed. De meeste gebeden zullen gebasseerd zijn op Taizé, maar ook vragen we soms sprekers om de manier waarop zij bidden met ons te delen.

 

Voorlopig programma

2016-07-12 programma kloosterboerderijfestival