Zelfies van het team 2015

We organiseren dit kloosterboederijfestival met z’n vieren. Renny, Ronald, Hester en Wilma.. Hier kun je iets vinden over wat ons beweegt en wie we zijn 🙂

20140301_143408
Foto: Piers Titus van der Torren

Dit is Wilma

Wat inspireert jou?
Ik raak door veel verschillende dingen geinspireerd. Vooral door mensen denk ik. Soms als ik een artikel in de krant lees wordt ik helemaal enthousiast ergens over. Laatst zaten we te kletsen met een groepje mensen van mijn kerk, en vroegen we ons af hoe het komt dat christenen de wereld nog niet verbeterd hebben. Dat ongemakkelijke gevoel van Gods supergave idee met deze wereld, Jezus inspirerende woorden, en dan dat in de realiteit gewoon niet zien.
Een ander ding wat mij altijd aan het denken zet is ongelijkheid. Ik werk bijvoorbeeld met ongedocumenteerden die niet echt een relaxed leven hebben hier. Tegelijkertijd ben ik in in een aantal van de landen waar ze vandaan komen zelf geweest. Geen probleem. Ik kan daar gewoon heen en er leven, vrienden maken. Mensen kijken tegen me op.
Tegelijkertijd zie ik daar in sommige opzichten zo’n rijkdom. Rijkdom aan cultuur, lachende mensen, doorzettingsvermogen. Een vermogen aan mensen die voor elkaar klaar staan. Een zorg voor elkaar die wij wel is missen.
En dan wordt ik wel geinspireerd door Jezus woorden. Zijn leven. En door mensen die echt aan het zoeken zijn hoe ze zijn woorden kunnen leven. Shane Claiborne, Broeder Roger van Taizé zijn wat beroemdheden. Maar ook vrienden zijn daarin echt een inspiratie voor mij!

Waarom ben je bezig met het Kloosterboerderijfestival organiseren?
Omdat ik een passie heb voor mensen die zoeken naar het goede. Die willen ontdekken hoe ze hun leven mooi kunnen leven. Mooi, niet alleen voor zichzelf, maar in harmonie met mensen, met natuur, met de dichtbije omgeving en met de verre rest van de wereld.
Omdat ik denk dat het tijd blijft om de moeilijke vragen te stellen. En dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om om te keren. Om keuzes te maken.
En omdat ik het nodig heb om mensen te ontmoeten die met dit soort dingen ook bezig zijn. Misschien op hun eigen eilandje. Misschien in een supergaaf project. Omdat mensen die hiermee bezig zijn me inspireren. Me kunnen opbeuren als ik geen hoop heb. Me op genade kunnen wijzen als ik te dogmatisch wordt. Mee kunnen denken met mijn wilde plannen, en me niet direct voor verklaren. En me op de Bron kunnen wijzen als ik dorst heb.

Wat is je favourite ontbijt?
Ha, moeilijk. Ik heb er twee, mag dat?
De een is, als ik ’s nachts heb gewerkt en ’s ochtends thuiskom, een bak lekkere dikke yoghurt met kruesli, met een kop koffie en een glas water erbij. In de zon, op mijn bank, achter m’n tomatenplanten…
Of, een zaterdagochtend wanneer er niks moet, samen met mijn vriend het net zelfgebakken brood met een gebakken eitje op ons balkon in de tuin eten. In de zon hè! En daar dan heel lang blijven zitten en kletsen en de krant lezen totdat het tijd is om te lunchen 🙂

Dit is Hester

Waarom ben je bezig met het festival?
Ik kwam een oproep van Wilma over het festival op Facebook tegen, ze zocht mensen die mee wilden organiseren. Ik was meteen enthousiast, want zo’n week die zij omschreef is precies waar ik zelf naar op zoek ben. Mensen met gelijke passies ontmoeten. Elkaar inspireren en met elkaar leren. Weer bemoedigd raken. Leren over hoe we onze mooie, door God gegeven, taak ‘de aarde beheren’ zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Ik vind het leuk om dingen te organiseren, vooral als ik weet dat ik er zelf ook weer heel veel van ga leren.
Waar haal je inspiratie vandaan?
Inspiratie kan voor mij overal vandaan komen. Van een mooi gesprek tot een indrukwekkende foto of muziekstuk of een wandeling door de natuur, God heeft alles zo mooi gemaakt dat ik er iedere keer weer door verwonderd raak.
De eerste keer dat ik me echt realiseerde dat ik Jezus wou volgen kwam door een filmpje, genaamd A thousand questions. Misschien kennen jullie hem wel. Ik krijg er in ieder geval elke keer weer kippenvel van en het deed mij realiseren dat God echt samen met ons zijn Koninkrijk wil bouwen.
Daarnaast houd ik erg van lezen, dus haal ik enorm veel inspiratie uit boeken. Mijn favoriete boeken komen van de grote bekenden, zoals C.S. Lewis, Tim Keller, Anne van der Bijl en speciaal over de thema’s waar we het op het festival over gaan hebben, Shane Claiborne en Reinier Sonneveld.
Een uitdaging vind ik het om negatieve dingen – frustratie en machteloosheid, verdriet over alles wat verkeerd is in de wereld en dichtbij huis in onze maatschappij en ook in onszelf – om te zetten in positieve energie, zodat er daadwerkelijk verandering kan plaatsvinden. Daar worstel ik nog vaak mee, maar ik ervaar hierin dat bidden de grootste inspiratiebron is die er is. En dan gaat het niet om het ritueel bidden zelf, maar om degene met wie ik bid. Jezus.
Een filmpje dat mij oneindig inspireert is de meest bekende boodschap van dr. S.M. Lockridge.

Wat hoop je te vinden bij het festival?
Allereerst heel veel gezelligheid en ik hoop dat we met elkaar echt een familiegevoel kunnen creëren. Zoals ons motto het al zegt, ik hoop gewoon dat we met elkaar kunnen denken, werken, bidden en vieren en zó geïnspireerd raken dat we daarna allemaal weer moedig en vol vreugde gerechtigheid mogen brengen overal waar we komen.
Wat moetje nog meer van me weten?
Mijn studentenkamer heeft de allergeweldigste ligging. Ik ben fan van zonsopgangen en zonsondergangen en beide kan ik elke dag meemaken. 🙂
Wat is je favoriete ontbijt?
Yoghurt met geprakte banaan en muesli of een broodje met kaas en hagelslag.

Ronald

Dit is Ronald

Waarom ben je bezig met dit Kloosterboerderijfestival?
Jaren ben ik betrokken geweest bij Time To Turn, en twee keer ben ik in Taizé geweest. Dit is een plek waar deze twee min of meer bij elkaar komen, en het leek me leuk om hieraan mee te helpen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van de momenten dat ik naar de lucht staar. Goeie inspiratie komt van Boven. 🙂

Wat is je favoriete ontbijt?
De macaroni van gisteren. Maar sinds ik geen student meer ben, kan dat eigenlijk niet meer… En is zelfgebakken (dat wil zeggen, door mijn vrouw gebakken) brood met willekeurig welk beleg ook erg lekker.

Wat hoop jij te vinden bij het Kloosterboerderijfestival?
Ontmoeting, inspiratie.

Wat moeten we nog meer over je weten?
Dat ik zelf een koffiezetapparaat heb geknutseld waar je ook de treintijden op kan kijken en muziek kan luisteren…

En dit is Renny

Waarom ben je bezig met dit Kloosterboerderijfestival?
Nadat Time to Turn werd opgeheven heeft dit idee de aanmoedigingsprijs gewonnen. Ik vond het meteen een erg inspirerende titel. Ik maakte me voorstellingen van een rustige, stille maar ook gezellige plek…. Waar we mensen zouden ontmoeten… Over Jezus zouden praten en Hem beter leren kennen… Waar we met onze blote voeten in het gras zouden lopen… Waar we nieuwe dingen zouden leren… Ons soms in het zweet zouden werken en soms de stilte zouden zoeken zoeken en bidden… Daar ging mijn hart wel sneller van kloppen!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik stel me bij inspiratie voor dat het iets is wat onze geest weer wakker maakt. Dat gebeurt denk ik vooral door met mensen te zijn, bijzondere mensen te ontmoeten. Daarnaast kan ik geinspireerd raken door de natuur, door het Avondmaal te vieren, door de Bijbel serieus te nemen.

Wat is je favoriete ontbijt?
Meestal zelfgebakken brood belegd met honing en kaneel. Soms havermout en soms een boterham met veel boter en hagelslag.

Wat hoop jij te vinden bij het Kloosterboerderijfestival?
Onverwachte schatten in de Bijbel, in de natuur en in elkaar.

Wat moeten we nog meer over je weten?
Dat moet je zelf maar gaan ontdekken tijdens het KloosterBoerderijFestival!